T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / ÇAYCUMA - Cumhuriyet Ortaokulu

Cumhuriyet Ortaokulu ‘1 Konuk 1 Meslek ve Gelecek´ Projesi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimi tarafından hazırlanan ´1 Konuk 1 Meslek ve Gelecek´ projesi Cumhuriyet Ortaokulu´nda hayata geçirilmeye başlandı.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimi tarafından hazırlanan ´1 Konuk 1 Meslek ve Gelecek´ projesi Cumhuriyet Ortaokulu´nda hayata geçirilmeye başlandı.

       TEGV Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimi Yöneticisi Nalan Turgut, projenin amaçlarının, 'çocuklarda kariyer bilincinin gelişmesi yönünde doğru altyapıyı kurmak, meslek dünyasının çeşitliliği ve mesleklerin birbirleriyle bağlantılarını fark etmelerini sağlamak, her mesleğin kendi içerisindeki önemi ve değeri konusunda farkındalık kazandırmak, sivil toplum kuruluşlarını tanıtmak olduğunu' ifade etti. 

 

       Proje 4 hafta sürecek ve ilk iki haftasında ortaokul öğrencilerini meslek sahibi kişilerle buluşacak ve 3. ve 4.haftalarda ise TEOG sınavından sonra iki farklı kuruma gezi düzenlenecek. Projenin ilk haftasında Cumhuriyet Ortaokulu 5.sınıf öğrencileri sivil toplum kuruluşunu tanımak amacıyla TEGV Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimini ziyaret etti. 5-A, 5-B öğrencileri okuma 5-C şubesi ise sihirli boya etkinliğine katıldı. Ardından Cumhuriyet Ortaokulu 5-6-7 ve 8.sınıf öğrencileri fotoğraf sanatçısı Yüksel YILMAZ, Doktor Sevda MEVLÜTOĞLU ve Doktor Kürşat KARAMAN ve Eğitim Hemşiresi Semra ERDAŞ ile buluştu. 2.hafta Avukat Merve SESLİ,Akademisyen Neşe KÖKTÜRK,Diş Hekimi Esra ÖRENBAŞ,Eczacı Nilüfer ÜNAL,Mali Müşavir Vildan YURTBAY,Girişimci Hülya GÜMÜŞOLUK ve Radyocu  İlker BOSTANCI ile buluştu.Konuklar mezun oldukları okullar, mesleklerinin dezavantaj ve avantajları, o meslekleri yapmak için hangi alanlara yatkın olmaları gerektiği hakkında bilgi vererek öğrencilerin sordukları soruları cevapladılar. Çocuklarla söyleşinin ardından konuklara TEGV´nin Türkiye de farklı noktalarından eğitim desteği alan çocukların yapmış olduğu resimler hediye edildi.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.04.2016 - Güncelleme: 13.01.2020 13:43 - Görüntülenme: 1267
  Beğen | 0  kişi beğendi