T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / ÇAYCUMA - Cumhuriyet Ortaokulu

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI SERGİSİ AÇILMIŞTIR

11-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-201811-05-2018

 

 

14-05-201814-05-201814-05-201814-05-2018

 

PROJE ADI

 

PROJE TÜRÜ

 

 

PROJE ALANI

 

PROJE / AMAÇ / ÖZET / ARAŞTIRMA YÖNTEMİ

NEGATİF İYONLARIN POZİTİF ETKİSİ

 

Araştırma

 

Biyoloji

Ülkemiz doğal tuz kaynağı bakımından zengin bir ülkedir. Hakiki tuzu soluyarak sağlığımıza kavuşabileceğimiz fikri bizim için çok yeni. Projedeki amacımız kaya tuzunun yaydığı negatif iyonların bitkilerin gelişimine etkisini kontrollü deney yaparak gözlemlemek

ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ

 

Araştırma

Biyoloji

Solucan gübresi son yıllarda gelişmiş ülkelerde tarımsal işletmeler tarafından üretilmekte ve kullanılmaktadır. Ülkemizdeki nüfus artışıyla beraber yeni ve daha verimli tarım tekniklerinin kullanılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu projedeki amacımız kontrollü deney yaparak solucan gübresinin bitkinin büyüme hızına etkisini gözlemlemek.

RENKLERLE FOTOSENTEZ

 

Araştırma

Biyoloji

Yeşil bitkilerin ışık enerjisini kullanarak organik bileşiklerin üretilmesini sağladığı bilinmektedir. Bu projedeki amacımız kontrollü deney yaparak dalga boyu farklı ışıkların (kırmızı,yeşil,sarı vb.) fotosentez hızına ve büyümesine olan etkilerini gözlemlemek.

KAN GRUPLARI VE SPOR

 

Araştırma

Biyoloji

Okul hayatında her öğrencinin ilgilendiği bir spor dalı vardır. İnsanlar Rh faktörü ile birlikte 8 farklı kan grubuna sahiptir. Bu projedeki amacımız serumlar kullanarak okulumuzda oluşturduğumuz örneklemin kan gruplarını tespit edip, kan gruplarının spor dallarının seçimine etkisi olup olmadığını belirlemektir.

KARALAHANA VE GUATR

 

Araştırma

Biyoloji

Karadeniz Bölgesi´nde yaşayanların sıklıkla tükettiği karalahana gerçekten besleyici midir? Bu projedeki amacımız sık karalahana tüketimi yapan ailelerde guatr hastalığının yaygın olup olmadığını hazırlayacağımız anket ve görüşmelerle tespit etmektir.

REFLEKS ÖLÇER

Araştırma Geliştirme

Fizik

Reflekslerimiz ne kadar iyi? Reflekslerimizi ölçebilir miyiz? Bu projedeki amacımız güç kaynağı, iletken tel, yalıtkanı soyulmuş kalın bakır tel ile kuracağımız düzenek sayesinde sonradan kazanılan refleks türünün tekrarlayarak geliştirecek bir materyal tasarlamaktır.

YÖRESEL SÖZLÜĞÜM

Araştırma Geliştirme

Edebiyat-Türkçe

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle kuşaklar arası iletişim ve etkileşim azaldı.Böylece kültürümüzü yansıtan yöresel sözcüklerimiz kaybolmaya başladı. Projedeki amacımız bu yöresel kelimeleri araştırıp bir sözlük oluşturmak ve bu sözlük sayesinde yeniden kullanılmasını sağlamaktır.

SİHİRLİ KİTAP KUTUSU

Araştırma Geliştirme

Diğer

Ülkemizde okuma oranını artırmak için değişik çalışmalar yapılmaktadır. Bu projedeki amacımız; bölgedeki alım gücünün düşük ve kütüphane alışkanlığının az olmasından dolayı kitap ulaşımını kolay ve ilgi çekici hale getirmek için kitap değişim kutuları oluşturmaktır.

FOOD CULTURE IN ÇAYCUMA

Bilgi Araştırma

Diğer

Her yörenin kendine ait lezzetleri vardır. Bizimde bu projedeki amacımız Çaycuma ilçesine ait yöresel lezzetlerin unutulmaması ve dünyaya tanıtılması için yöreye ait seçilen yemeklerin araştırılıp malzemelerin ve yapım aşamasının yer aldığı bir ingilizce yemek kitapçığı hazırlamaktır.

RECYCLED VERBS

Araştırma Geliştirme

Diğer

Simple Past Tense ve bu konu başlığı altında öğrenilen fiillerin ikinci hali öğrenciler tarafından ezberlenmesi zor ve önyargı ile yaklaşılan bir konudur. Öğrencilerin bu önyargısını yıkmak, fiillerin ikinci hallerini öğretmek ve aynı zamanda öğrencilere geridönüşüm bilinci aşılamak amacıyla bir oyun tasarlanacaktır.

 

 

PROJE ADI

 

PROJE TÜRÜ

 

 

PROJE ALANI

 

PROJE / AMAÇ / ÖZET / ARAŞTIRMA YÖNTEMİ

KÖYE YENİDEN DÖNÜŞ

Araştırma

Coğrafya

Bölgemiz çok fazla göç vermektedir.Bu projede bölgemizde yapılan göçlerin ya da bölgeye yapılan göçlerin neden ve sonuçlarını anket kullanarak araştırmak, bölge dışına yapılan göçlerin azaltılmasını sağlamak için çözüm yolları üretmek hedeflenmektedir.

DİKKAT! ZEKA OYUNLARI

Araştırma

Matematik

Öğrenciler gelişen teknoloji ile ekranlara bağımlı hale gelip dikkat problemleri yaşamaktadır. Bizim de bu projedeki amacımız zeka oyunlarının (mangala, koridor,go,surakarta) dikkat üzerindeki etkisini oluşturduğumuz örneklem üzerinde ön test son test kullanarak incelemektir.

DÖNE DÖNE

Araştırma Geliştirme

Matematik

Soyut düşünme becerisinin gelişmeye başladığı bu dönemde öğrenciler arasında katı cisimler genellikle anlaşılması zor bir konu olarak görülmektedir. Bu projedeki amacımız dikdörtgen, üçgen ve dairenin 360 derece dönmesi sonucu silindir, koni ve küre oluşturduğunu somutlaştırarak göstermektir.

ÖFKEMLE OYNAMA

Araştırma

Diğer

Günümüz modern toplumunda şehirleşmenin artması, teknolojinin gelişmesi,betonlaşma ve oyun alanlarının yok edilmesiyle birlikte çocukların oynadığı oyunlarda değişmiştir.Bu projedeki amacımız şiddet içerikli bilgisayar oyunlarının öfke düzeyleri ve kontrolü üzerindeki etkisini genel bilgi formu ve öfke anketi kullanarak incelemektir.

ÇÖPTEN SANATA

Araştırma Geliştirme

Diğer

Dünyada her gün tonlarca atık oluşuyor. Bu atıkların geri dönüştürülerek çevreye katkı sağlaması gereklidir.Bu projedeki amacımız atık malzemeleri kullanarak sanatsal çalışmalar yapmaktır. Böylece öğrencilerde geridönüşüm bilincini oluşturmak ve doğaya verilen zararları azaltmak planlanmaktadır.

ALTIN ORAN

Araştırma

Matematik

Altın oran yüzyıllardır sanat, mimari ve matematikte kullanılmaktadır. Amacımız tasarımda kullanılan altın oranın diğer tasarımlara oranla ilgi çekiciliğini belirlemektir.Aynı resmi farklı boyutlarda dikdörtgensel kağıtlara ve altın diktörtgen ölçülerine göre tasarlanmış kağıda basıp örneklemin bunlardan hangisini seçeceğini gözlem ve anketle belirlemektir.

MÜZİKTE GERİ DÖNÜŞÜM

Araştırma Geliştirme

Diğer

Günümüzde birçok çevre sorunu yaşanmaktadır. Bizim de bu projedeki amacımız; çevre sorununa çözüm bulmak ve öğrencilerimizin müziğe olan ilgisini artırmaktır. Bunun için pek dikkat çekmeyen malzemeler kullanarak hem görsel hem de işitsel bir materyal hazırlanacaktır.

EĞİTİM SOKAKLARI

Araştırma

Diğer

Okullar genellikle öğrenciler tarafından soğuk ve boş duvarlar olarak görülmektedir. Eğitim sokakları oluşturularak öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirmeleri, görsel okuma becerisiyle gizil öğrenme gerçektirebileceği düşünülmektedir. Bu projede eğitim sokaklarının ders başarısı üzerindeki etkisi ön test ve son test uygulanarak incelenecektir.

PİSAGOR

Araştırma

Matematik

Projemizde  pisagor teoremini bir düzenek tasarlayarak ispat etmektir.Dik üçgende dik kenarlar üzerine kareler yerleştirip karelere eşit derinlikler verilerek derinliğin etkisi yok edilecektir.Kare prizmalara su doldurulup hipotenüsün üzerindeki kare prizmalardan boşalan sular hipotenüs üzerindeki kare prizmayı tam doldurduğunun ispatı görsel ve üç boyutlu olarak gerçekleşmiş olacaktır.

E-CUMA

Araştırma Geliştirme

Bilgisayar/Yazılım

Bölgede yetiştirilen organik köy ürünleri halka yeterince ulaşamamaktadır. Bu projedeki amacımız kurulacak olan web sitesi aracılığı ile bölgede yetişen köy ürünlerinin tüm dünyaya ulaşmasını sağlayarak Çaycuma ve köylerinin ekonomik, sosyal ve kültürel yönlerden gelişmesine katkıda bulunmaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.05.2018 - Güncelleme: 13.01.2020 14:20 - Görüntülenme: 1358
  Beğen | 3  kişi beğendi